Granturi, oportunități de studii și de voluntariat

article1
Anticoruptie

Studiile într-o altă țară sunt o ușă către o cultură nouă, cu un sistem educațional diferit, care îți dă oportunitatea unei experiențe de viață deosebite, cu tot ce presupune ea: prieteni noi, călătorii, autonomie și multă creativitate. 

Dacă ești la etapa în care ai nevoie să acumulezi cât mai multe informații relevante pentru a lua o decizie asumată, îți recomandăm câteva resurse utile care îți pot deschide drumul spre studiile în afara țării:


* Portalul Eurodesk cu informații despre burse, concursuri, evenimente și cursuri în UE.

* Târgul de universități RIUF – Romanian International University Fair (București, Cluj-Napoca și Galați 2015), organizat de peste 8 ani în țară, unde obții informații precise despre studiul internațional direct de la reprezentanții universităților din străinătate.

* Edmundo, un serviciu de consiliere pentru cei care vor să studieze în străinătate care include și un blog cu povești ale studenților români din diferite țări.

Pe lângă studii, numersoase site-uri adună anunțuri cu variate oportunități pentru tineri, inclusiv conferințe și evenimente care adună comunități din numeroase țări ale lumii, traininguri, workshopuri, concursuri la care te-ai putea afirma, oferte de locuri de muncă și altele. Printre acestea se numără: 

* EDU ACTIVE - cel mai mare portal cu resurse de educație din lume. 

* Scholarship Portal - locul unde vei găsi bursa necesară care să-ți finanțeze studiile în orice colț al lumii. 

* Hey! Succes! - un agregator cu peste 5.500 de oportunități în 209 țări. Este un instrument util pentru studenții care vor să dobândească experiență de neprețuit în străinătate, conectând utilizatorii cu organizații din întreaga lume. Site-ul permite utilizatorilor să caute și să aplice pentru mii de programe internaționale pentru studenți (evenimente, burse, stagii, proiecte, programe postuniversitare) într-un mod rapid, sigur și convenabil.

Change the World