Noi opurtunități pentru studenții de la jurnalism

article1
Mihaela Culcinschi

Un fost jurnalist BBC, Team William, coordonatorul programului UE- Parteneriatul Estic „Cultura și creativitate”, a susținut un seminar în fața studenților Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la USM.

În cadrul  seminarului, Tim Williams împreună cu Victoria Belous, coordonatoarea Programului de Cultură și Creativitate al Parteneriatul Estic în R. Moldova, au informat studenții despre acest program care are drept scop să sprijine contribuția sectoarelor culturale și creative la dezvoltarea durabilă umanitară, socială și economică în Moldova, prin intermediul noilor generații.

„În principiu, noi avem circa 50 de specialiști, manageri în domeniul culturii, care deja sunt profesioniști și care lucrează în diferite sectoare din Moldova. Noi vrem ca ei să crească o generație nouă pentru Moldova, o nouă Eră pentru cultura de aici și să dăm posibilitatea ca tinerii de aici să devină profesioniști. Acesta este scopul nostru. Această activitate nu este pur și simplu un seminar, dar o informare pentru ca noua generație să aibă o nouă viziune asupra culturii și alte păreri despre politica culturii”, a explicat Tim Williams.

Studenții au discutat cu fostul jurnalist despre posibilitățile și oportunitățile pentru viitorii jurnaliști. Spre final, organizatorii seminarului au adresat întrebări iar pentru răspunsuri corecte au oferit tricouri și cărți.

„Abia am demarat prezentările cursurilor online și am început cu Facultatea de Jurnalism pentru că ei știu cel mai bine cum să disemineze informația și ne-ar fi plăcut să facă acest lucru în continuare cu studenții de la alte facultăți”, a explicat Vitoria Belous. Seminarul a avut loc în blocul central al Universității de Stat din Moldova.