„Tu te-ai născut în sufletul meu”, o campanie emoționantă de recrutare a asistenților parentali

article1
sursa foto: CCF

Pe 4 octombrie 2016, CCF Moldova, împreună cu UNICEF și Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei au lansat o campanie națională de recrutare a asistenților parentali profesioniști. Campania își propune drept scop extinderea și diversificarea serviciului de asistență parentală profesionistă și aprobarea a cca 20 de asistenți parentali profesioniști, care vor oferi un mediu familial copiilor cu vârsta 0-3 ani și copiilor cu dizabilități în patru localități pilot. Datorită reformelor din ultimii zece ani, numărul copiilor din instituții rezidențiale s-a redus de peste cinci ori: de la 11,5 mii la cca 2 mii. Totuși,  o mare parte din copiii care încă mai cresc în instituții sunt copii cu dizabilități și copii de vârstă fragedă.

Campania cu genericul „TU TE-AI NĂSCUT ÎN SUFLETUL MEU” își propune să sensibilizeze opinia publică și să crească numărul serviciilor sociale pentru copiii rămași fără îngrijire părintească prin recrutarea noilor asistenți parentali pentru copii de vârstă fragedă și cei cu dizabilități. În total, vor fi identificați peste 60 de doritori de a deveni asistenți parentali profesioniști, care vor fi evaluați, selectați și ulterior instruiți și aprobați.

În cadrul campaniei, vor fi produse și difuzate în mass media tradițională și online spoturi video și radio, iar în transportul și locurile publice vor fi plasate postere menite să recruteze noi doritori de a deveni asistenți parentali profesioniști și vor fi organizate mai multe evenimente în cele patru raioane-pilot (Bălți, Drochia, Dondușeni și Glodeni). În spotul video, bazat pe fapte reale, pe post de actori apar vloggerita Ionela Hadîrcă și un băiat de 4 ani, Iustin Vărzari. Detalii despre campanie, pe pagina web a CCF Moldova.