Asociația Universităților Europene

article1

Asociația Universităților Europene (EUA) include membri a celor 47 de state din Europa. Joacă un rol crucial în procesul de la Bologna și influențarea politicilor UE asupra învățământului superior, al cercetării și inovării. Grație interacțiunii sale cu o serie de alte țări europene și organizații internaționale, AUE asigură că vocea independentă a universităților europene se aude ori de câte ori decizii sunt luate, care vor avea un impact asupra activităților lor.

Cu 850 de membri din cele 47 de țări, EUA este cea mai mare și cea mai cuprinzătoare organizație care reprezintă universitățile din Europa. 17 milioane de studenți sunt înscriși la universități membre ale EUA. Fiind vocea universităților europene, EUA sprijină și promovează interesele instituțiilor individuale și sectorul învățământului superior în ansamblul său.

EUA oferă oportunități de neegalat pentru membrii săi, de a împărtăși cele mai bune practici prin participarea la proiecte, evenimente și alte activități de învățare reciprocă care implică o gamă largă de universități. Prin site-ul web, informațiile și buletine sale de știri, EUA menține în permanență membrii bine informați cu privire la activitățile și evoluțiile europene care au un impact asupra activități lor.

Mai mult, EUA oferă membrilor oportunități unice de a influența și de a modela viitoarea politică și inițiativele care afectează învățământul superior și cercetarea europeană. Prin cooperarea sa cu Comisia Europeană, Parlamentul și alți factori de decizie, EUA asigură interesele și preocupările universităților sunt luate cu toate părțile interesate.

DETALII AICI