Youth For Understanding

article1

Youth For Understanding (YFU) este o organizaţie non-profit, care implementează schimb de elevi liceeni cu ţări din întreaga lume. Scopul său este de a consolida înţelegerea culturii ţării gazdă şi de a oferi familiei gazdă cunoaşterea culturii elevului de schimb; de a promova toleranţa şi cooperarea paşnică la nivel mondial.

Dăcă ești elev cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani, ai  ocazia de a petrece 1 an, un semestru sau 6 săptămâni într-una dintre cele 22 de țari pe care le oferă programele Youth For Understanding. 

Progam de 1 an

Este programul cel mai important și cel mai popular la nivel internațional. Îți recomandăm un an de schimb pentru că vei avea cea mai intensă experiență din viața ta și vei cunoaște cultura țării-gazdă. După un an de schimb vei ajunge să înveți cu ușurință limba țării-gazdă, să mergi la școală și să participi la ore cu usurință, să cunoști și să te integrezi în viața familiei tale gazdă, devenind un adevărat membru al familiei și vei ajunge să îți faci prieteni adevărați din toate colțurile lumii. Pe tot parcursul anului, YFU iți oferă consiliere personală și seminarii internaționale de pregătire și orientare atât în țara gazdă cât și in România.

Progam de 1 semestru

Durează 5-6 luni și îți oferă aceeași experiență unică pe care o poți trăi în timpul unui an de schimb. De obicei programele de semestru sunt în primul semestru școlar. Pe tot parcursul semestrului, YFU îți oferă consiliere personală și seminarii internaționale de pregătire și orientare atât în țara gazdă cât și în România.

Programe scurte

Acei adoleșcenți care nu doresc să plece din țară pentru un an sau pentru un semestru, dar doresc sa aibă o experiență într-o altă țară, diferită de cele turistice, să trăiască într-o familie gazdă și să experimenteze cultura țării-gazdă din interior, pe o perioadă de 6 săptămâni sau de 2 luni, pot participa la programele YFU de scurtă durată.

DETALII AICI