Erasmus +

article1

Erasmus + este noul Program al Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport, 2014 -2020. Are drept obiectiv de a spori competențele și angajarea în câmpul muncii prin modernizarea Educației, Formării și activităților de Tineret. Programul este finanţat de către Uniunea Europeană şi oferă o serie de oportunităţi studenţilor, cercetătorilor, cadrelor didactice şi instituţiilor de învățămînt din întreaga lume.

Erasmus+ oferă sprijin pentru sport, bugetul prevăzut în acest sens, de aproximativ 265 milioane de euro pentru perioada 2014-2020, va contribui la combaterea unor probleme transfrontaliere, cum ar fi meciurile aranjate şi dopajul.

Două milioane de studenţi din învăţământul superior vor avea posibilitatea să studieze sau să urmeze cursuri de formare în străinătate în această perioadă, inclusiv în cadrul a 450.000 de stagii, 650.000 de ucenici şi de tineri care urmează cursuri de formare profesională vor primi burse ca să studieze, să urmeze cursuri de formare sau să lucreze în străinătate, iar 800.000 de profesori, formatori, membri ai personalului didactic şi animatori pentru tineret vor putea să predea sau sau să facă cursuri de formare în străinătate.

De asemenea, 200.000 de studenţi masteranzi care urmează un ciclu complet de studii în altă ţară vor beneficia de garanţii pentru împrumuturi, peste 25.000 de studenţi vor primi burse pentru a urma programe comune de masterat şi peste 500.000 de tineri vor putea desfăşura activităţi de voluntariat în străinătate sau vor putea participa la programe de schimb de experienţă pentru tineret.

DETALII AICI și AICI