article1

SPITAL CE AMINTEȘTE DE FILMELE DE GROAZĂ

Nu-i o noutate că sistemul medical din țara noastră se află în subsolul topurilor internaționale, dar după ce am avut nenorocul să vizitez un spital din țară, am ajuns la concluzia că situația e mult mai gravă decât îmi imaginam.
  Deschid ușa în secția de terapie și nu-mi cred ochilor. Sunete infernale, murdărie, materiale de construcție pe coridoare și bieți pacienți care încet pleacă după porția lor de mâncare. Vorbind cu câțiva pacienți am aflat că în secția de terapie au loc lucrări de reparație. Ar fi logic și adecvat ca în acest timp secția să fie închisă, iar pacienții transportați într-un alt bloc. Aici însă, bătrânii cu stări de preinfarct și mulți alții cu diagnosticuri nu mai puțin alarmante sunt nevoiți să stea în gălăgie infernală, să inspire praful și să calce prin materialele de construcție lăsate baltă pe podea.
   Mai mult de atât, o pacientă internată cu simptome de gripă mi-a mărturisit că vede zilnic cum pe podea fug șoareci. Bătrâna a zis că nu are curajul să se indigneze, e mulțumită că „mă țin aici”.
  Așa-i la noi omul, e mulțumit de acoperișul deasupra capului și de bucata de pâine, la mai mult nici nu speră. . .

P.S. Pozele de mai sus au fost realizate-n secția de terapie și coridorul spitalului.