article1

Interviu cu Victoria CARAS : „Traiesc momentul , dar nu uit nici de ziua de mâine”

Este o femeie de afaceri și emană multă încredere și ambiție. Știe să combine frumos arta de a fi mamă și soție şi să stăpânească cu succes propria afacere, un restaurant si o patiserie. Experiența ei poate să inspire pe oricine, iar sfaturile să devină adevarate lecții de viață.

- Cum începe o zi din viața Dvs.?

Mă trezesc cu bună dispoziție, duș cu apă rece, neapărat un pahar de apă caldă și gimnastică.

-  Ce înseamnă pentru Dvs. succesul ?

Pentru mine succesul este în primul rând încrederea în sine și în oamenii care te înconjoară, iar dacă respecți legile vieții nici nu ai nevoie să îți urezi succes, el vine singur binemeritat.

Care sunt secretele succesului? Ce factori determină succesul unei femei ?

Cum am zis, secretul e simplu- trăiește în pas cu legea vieții, cum vrei să se procedeze cu tine, așa procedează și tu, iar ce ține de succesul unei femei - chiar dacă a intrat pe teritoriul bărbaților, adică în afaceri, să le respecte regulile și să nu uite că totuși este femeie.

- Ce calități trebuie să aibă o femeie, pentru a reuși să gestioneze o afacere?

În primul rând să fie disciplinată, să se țină de cuvânt, să lase emoțiile la o parte și să aibă corectitudine în toate deciziile, în special când e vorba de oameni și cel mai important să cunoască mai bine ca oricare angajat tot ce ține de afacerea ei ca să știe exact cui și ce sarcini să distribuie pentru a fi executate cu succes.

- Sunteți o femeie de afaceri, mamă, soție. Cum le reușiți pe toate?

Reușita unei femei în afaceri este echipa cu care lucrează și în așa mod poți să reușesti multe, dar să fiu sinceră nu cred că având mare succes în afaceri e perfect în familie, poate fi ok dacă ambii sunt afaceriști și se întâlnesc la cină și cu copiii. Chiar și în cultura orientală femeia dacă e în afaceri este văzută în calitate de bărbat și răspunde după legile acestora. Pentru mine personal e greu să conduci, e încordare în care nu tot timpul pot face față.

- Care este stilul care vă reprezintă cel mai mult?

Optez pentru libertate și diversificare chiar și în stil! Mai mult prefer stilul sportiv, dar apelez și la cel clasic când e nevoie.

- Care este motto-ul după care vă conduceți în viață?

Trăiesc momentul, dar nu uit nici de ziua de mâine.

- Ce sfat ați da femeilor care vor să fie independente?

Asta și e eroarea cea mai mare a femeilor, vor să facă afaceri pentru a fi independente financiar și apoi au obiecții că nu primesc "cadouri "de la bărbatul iubit, dar el are perfectă dreptate când spune că și singură poți să îți cumperi tot ce dorești. Dacă acest scop e primordial, atunci femeia e pierdută. Eu sunt pentru independența feminină, adică să fii liberă în a lua orice decizie și atunci meriți o comunicare sinceră și constructivă și ai toată încrederea bărbatului în tot ceea ce faci.