article1

De ce trebuie să plătim pentru credința noastră?

Fiecare dintre noi crede în ceva, în forțe mai deosebite și superioare. Cineva este adeptul creștinismului, iar altcineva - religia buddistă, musulmană, etc. Însă vreau să vă vorbesc despre religia creștină de la noi din țară. Evident că ea are o istorie impunătoare și persistă în majoritatea familiilor, caselor. În ea cred cei mici și cei mari, dar mă irită faptul că biserica sau „casa lui Dumnezeu” s-a transformat într-o afacere.

Noi toți avem dreptul să mergem la biserică, dar pentru aceasta noi plătim. De ce noi trebuie să plătim pentru credința noastră, pentru curățirea sufletului și pentru ispășirea păcatelor?! De ce ar trebui să plătim bani pentru ceva spiritual? De ce preoții, care sunt slujitorii și intermediarii lui Dumnezeu, au mașini luxoase, iar bătrânii care au și așa o pensie mizeră cumpără lumânări ca să fie auziți de EL?

Eu cred că credința din țara noastră și-a pierdut valoarea primară. Aș fi de acord ca biserica să primească donații benevole, dar nu să impună taxe. Observăm fenomenul „amanetării sufletelor” ale preoților și ajutorilor săi. Ceea ce cândva numeam credință s-a transformat în business. De aceea, eu consider că Dumnezeu se află oriunde, numai nu în biserică.