article1

Cine suntem

MediaLab este o platformă online de promovare și apărare a drepturilor copiilor și tinerilor din R. Moldova. Portalul este adresat în primul rând tinerilor, fiind concentrat pe interesele acestora. Aici veți putea găsi cele mai importante noutăți care se referă la drepturile tinerilor, informații despre burse de studii în republică și în străinătate, ce oportunității de stagii există. Tot pe MediaLab veți putea găsi cea mai mare colecție de teze de licență și teze de masterat în diferite domenii de studiu. Pe platforma noastră se regăsește și un „Laborator al tinerilor”, dedicat celor abia încep să scrie texte jurnalistice. MediaLab le oferă tinerilor jurnaliști, dar și tuturor celor care își doresc să scrie texte despre drepture copiilor și tinerilor,  atât posibilitatea de a-și publica articolele scrise, cât și pe cea de afla ce oportunități există pentru a-și dezvolta capacitățile profesionale. MediaLab este locul „de întâlnire” al reprezentanților societății civile care activează în domeniul drepturilor tinerilor și copiilor. 

Ce facem

Pe portalul MediaLab sunt publicate cele mai importante știri, reportaje, interviuri și investigații apărute în presa din R. Moldova, dar și de peste hotare, care se referă la problemele, drepturile și interesele tinerilor și copiilor. Reprezentanții societății civile își exprimă aici punctul de vedere vizavi de cele mai stringente probleme care vizează tinerii și copiii. Tot aici puteți afla ce campanii de advocacy în domeniul drepturilor tinerilor și copiilor se desfășoară în prezent în R. Moldova. Portalul oferă posibilitate tuturor celor care cunosc un caz de încălcare a drepturilor tinerilor și copiilor să îl semnaleze redacției noastre care va interveni pentru a-l cerceta și a-l transmite autorităților competente pentru ca acesta să fie cu adevărat rezolvat.

Fă-ți blog pe MediaLab

Tinerii sunt viitorul națiunii, de aceea opinia voastră contează. MediaLab vă încurajează  să vă creați, pe platforma noastră, bloguri în care să scrieți despre viața, opiniile și problemele cu care vă confruntați.

Cine ne susține

Conceptul www.medialab.md a fost elaborat de echipa Centrului de Investigaţii Jurnalistice în 2016, în cadrul proiectului „Advocacy for Child Rights”, implementat cu suportul financiar al UNICEF Moldova.