„Acţionăm împreună pentru incluziune”, campanie a AO „Femeia și Copilul – Protecție și Sprijin”

article1
Sursa foto: captura youtube.com

Una dintre principalele campanii pe care o desfășoară organizația noastră este „Acţionăm împreună pentru incluziune”.  Scopul campaniei este să dezvoltăm capacitățile instituțiilor preșcolare din raioanele Criuleni și Dubăsari de acordare a asistenței și de incluziune a copiilor cu dizabilități. De asemenea, campania își propune să ajute la consolidarea parteneriatului grădiniță-familie-comunitate pentru asigurarea incluziunii educaționale de la vârstă timpurie prin formarea părinților care educă copii cu dizabilități.
 
În cadrul acestui proiect au fost organizate mai multe evenimente publice, școli de vară, instruiri.  Pe 28 august 2016, la Sângerei, pe stadionul orăşenesc, s-a desfăşurat acţiunea comunitară „Împreună viaţa are culoare”, organizată de către un grup de iniţiativă cu scopul de a atrage atenţia comunităţii asupra problemelor familiilor care educă copii cu dizabilităţi şi a aduce în atenţia publicului larg necesitatea incluziunii copiilor cu cerinţe educaţionale speciale în şcolile generale.

Activitatea a fost inspirată de părinţi şi pedagogi, care au participat la şedinţa de sensibilizare, apoi şi la Şcoala de vară „Împreună pentru incluziune”, la care au participat reprezentanţii a 20 de comunităţi din Republica Moldova. A fost vernisată o expoziţie de desene realizate de către elevii cu dizabilităţi, cu genericul „Priveşte-mă, şi eu pot”.

În această vară, în cadrul aceleiași campanii, am organizat și o școală de vară la Pensiunea Holercani, raionul Dubăsari. Organizatorii şi tinerii beneficiari şi-au propus să înveţe, timp de o săptămână, să fie cât mai independenţi, să consolideze platforma de comunicare şi interacţiunea dintre ei, să consolideze spiritul de echipă şi capacităţile de relaţionare interpersonală. Obiectivul major a fost dezvoltarea abilităților necesare pentru un trai independent.  Mai multe detalii puteți citi pe pagina web a Asociației „Femeia și Copilul – Protecție și Sprijin”